Stort udvalg af udstyr til køkkenet

Køkkener er vigtige for enhver husholdning, uanset størrelsen. Lige fra små køkkener med minimalt udstyr til store kommercielle køkkener – alle køkkener kræver en eller anden form for udstyr til de grundlæggende opgaver i forbindelse med tilberedning af mad – hakning, omrøring, kogning og bagning. Køkkenudstyr fås i mange forskellige former, størrelser og materialer, lige fra enkle redskaber som skeer og knive til mere specialiserede værktøjer som spatler, piskeris og tænger. Find et stort udvalgt hos Køkkenshop.

Det vigtigste køkkenredskab er kniven. Uanset om du skal hakke eller skære grøntsager i tern eller skære kød i skiver, er en skarp kniv et absolut must i køkkenet. Knive findes i alle former og størrelser, lige fra kløvere over skæreknive til kokkeknive. Nogle sæt leveres også med flere knive, så du kan vælge, hvilken kniv der passer bedst til dine behov. Det er også vigtigt at holde dine knive regelmæssigt slebet for at opnå maksimal effektivitet og sikkerhed. 

Bagepander er et andet vigtigt udstyr i ethvert køkken. Kageforme findes i forskellige former såsom runde eller firkantede, mens kageplader normalt er flade rektangulære stykker metal eller silikone, der bruges til at bage småkager og andre godbidder. Brødformene er større end kageformene og er designet specielt til fremstilling af brød, mens muffinforme er små beholdere i individuel størrelse, som er perfekte til fremstilling af cupcakes eller muffins. 

Blandingsskåle er praktiske, når du tilbereder næsten alle retter, der kræver flere ingredienser blandet sammen, f.eks. salater, saucer, dej og dejblandinger – og listen er lang! Blandingsskåle varierer i størrelse fra små til ekstra store, afhængigt af dit behov, og er typisk fremstillet af rustfrit stål eller plastik. Den gode nyhed er: Blandeskåle leveres ofte med låg, så du behøver ikke at bekymre dig om at spilde noget under brug! 

Målebæger er nødvendige til bageopskrifter, der kræver specifikke målinger af ingredienser som mel, sukker eller smør. Mange målebæger har både amerikanske imperiale mål (ounces) og metriske mål (gram). Der findes både flydende målebæger og tørre målebæger; sidstnævnte er lidt dybere end førstnævnte, så de ikke flyder over, når de fyldes med tørre ingredienser som mel eller sukker.  

Endelig ville intet køkken være komplet uden krydderier! Krydderier kan forvandle almindelige retter til noget særligt ved at tilføje smagskompleksitet, som er svær at opnå alene ved hjælp af andre midler, ligesom salt og peber alene kun kan gøre så meget! Krydderier findes i forskellige former såsom hele peberfrugter, tørrede urter, malede krydderier som chilipulver eller hvidløgspulver; mulighederne er uendelige!